Viu Eyewear ny hyresgäst på Korsgatan!

Viu Eyewear fortsätter att expandera på den svenska marknaden. Efter lanseringen av flagskeppsbutiken i Stockholm i höstas har det schweiziska glasögonvarumärket öppnat två nya butiker: i Malmö och nu senast i Göteborg.

Det schweiziska varumärket som grundades 2013 ser tillbaka på en framgångsrik tidigare expansion i Europas tysktalande länder genom att erbjuda en unik kundupplevelse. Med 46 flagskeppsbutiker runt om i England, Schweiz, Tyskland och Österrike, samt deras globala webbplats, har Viu nu en utbredd kanal för att sälja direkt till slutkonsument. Sida vid sida med sina egna butiker har Viu samarbetat med exklusiva återförsäljare för att distribuera deras solglasögon i mode- och designorienterade butiker, nu senast med svenska modevarumärket House of Dagmar.

I Sverige har Vius glasögon sålts online sedan april 2018 och i september i höstas kompletterades nätbutiken med en flaggskeppsbutik i den privatägda fastigheten Vildmannen 2 på Jakobsbergsgatan i Stockholm. I juni i år öppnade Viu sin andra butik i Sverige, då man slog upp portarna i fastigheten Claus Mortensen 2 i centrala Malmö.

När butikskedjan nu öppnar sin tredje butik, i fastigheten Inom Vallgraven 24:1 i korsningen Korsgatan-Vallgatan i Göteborg, hyr man för första gången av ett större fastighetsbolag: Bygg-Göta.

Liksom med alla Viu:s butiker är det kreativa chefen Fabrice Aeberhard och hans team som står för den interiöra designen:
– Inspirerade av den nordiska slottsstaten vid vattnet, är butiken en mix av naturliga trädetaljer, ljusa varma och beigea färger med toner av svalt blått. Vad som är centralt i butiken är Viu:s signatur display-paneler där glasögonen ligger uppradade på plattor.
– För Göteborgsbutiken valde vi Eternit duripanel, ett byggmaterial som med träflisor bildar ett mönster vilket ger ett naturligt och träliknande uttryck.

För Fastighetssverige berättar en talesperson för butikskedjan mer om varför man fastnade för fastigheten:
– Lokalen valdes på grund av dess intressanta läge mellan de två största shoppingatorna Kugsgatan och Södra Larmgatan. När de letar efter nya lokaler är de alltid ute efter ett mellanting mellan kommersiellt och coolt. De anser att denna lokal har tillräckligt nära till stadens vimmel men samtidigt tillräckligt avskild för att inte uppfattas som för kommersiell.
– De tycker även att butikerna runt omkring har varit ett argument för att välja just denna lokal – en mix av etablerade varumärken och unga nya varumärken med hög kvalitet.

Under hösten ökar Viu sin närvaro på den europeiska marknaden ytterligare genom att öppna sin första butik i London. Planerna för 2020 innefattar även en butik i Paris.

(Text: Victor Friberg, Fastighetssverige)