Gullbergs Strandgata 14-16 – Pagoden

Fastighetsbeskrivning
Pagoden ritades av den Svenska arktiekten Cyrilus Johansson och byggdes under 1920-talet som lager för tobaksmonopolet. Huset är ett landmärke i Göteborg med sitt något österlands-inspirerade utseende.

Bygg Göta har i samarbete med Semrén & Månsson renoverat byggnaden och gett den ett nytt liv. Den tidigare mörka inre kärnan är nu designad till ett stort ljust och vackert atrium med flera våningsplan.

Byggnadens historiska rötter har bevarats när man har byggt nya ljusa och moderna kontor genom det stora vackra atriumet. Delar av fasaden har öppnats upp på ett smakfullt sätt för att föra in ljus över de tidigare mörka utrymmena.

Pagoden som består av två källarvåningar, parkeringsplatser och sju våningar ovanför marken har fört in nytt liv till platsen och kommer att vara en viktig del av den framtida stadsplanen för hela området.

Pagoden är idag fullt uthyrt och inrymmer flera stora företag och en populär lunchrestaurang med konferensmöjligheter.

Omgivning och kommunikationer
Pagoden ligger i ett expansivt område precis vid Göta älv. Ca 10 minuters promenad bort ligger Göteborgs Centralstation och hela Nordstans köpcentrum.

 

Adress: Gullbergs Strandgata 14-16, 411 04 Göteborg
Område: Gullbergsvass
Fastighetsbeteckning: Gullbergsvass 6:24
Fastighetstyp: Kontor
Byggår: 1929, ombyggnadsår 2012

 

Förvaltare
Alexander Pehrsson
Tel: 031-58 06 49
E-post: alexander.pehrsson@bygg-gota.se

Uthyrare
Linda Neidert
Tel: 031-58 06 51
E-post: linda.neidert@bygg-gota.se