Lediga lokaler

Letar du efter lediga lokaler för kontor, lager eller butik?

Då har vi lösningen för dig.

Sedan 1959 har vi hjälpt företag att hitta sin perfekta lokal. Vårt mål är att hjälpa dig med samma sak.

 

Behöver du kontorslokal, butikslokal eller industrilokal?

Är du i behov av en ny lokal för din verksamhet har vi många alternativ att erbjuda dig. Oavsett om du behöver en kontorslokal, butikslokal eller industrilokal har vi ett brett utbud som du kan välja från.

 

Ditt behov – Din lokal

Vi hjälper dig att hitta rätt lokal på rätt plats till rätt pris. Din nya lokal anpassar vi utifrån dina önskemål och behov.

Vi har 60 års erfarenhet av fastighetsutveckling och arbetar både snabbt och effektivt för att du ska få tillgång till en lokal anpassad utifrån dina önskemål och behov.

 

Stort utbud – Rätt läge

När du behöver hyra en lagerlokal, butikslokal eller kontorslokal i Göteborg med omnejd hjälper vi dig att hitta rätt lokal. Vi har ca 650 olika lokaler för uthyrning i Göteborg, Kungsbacka, Varberg och Uddevalla.

Ljus kontorslokal med trappa i förgrunden

Lediga lokaler i Göteborg

Hyra kontor i Göteborg

Söker du efter fräscha kontorslokaler i Göteborg? Då har vi rätt lokal för dig.

Vi erbjuder både kontor och kontorshotell för uthyrning i Göteborg och kan hjälpa dig att hitta rätt typ av kontorslokal oavsett vilken storlek du har behov av.

Vi har kontor centralt i Göteborg för uthyrning samt kontorslokaler utanför Göteborg och i de olika stadsdelarna såsom Hisingen, Gamlestaden, Mölndal med mera.

 

Kontorslokaler anpassade efter dina behov

När du får besök av en kund eller besök av en samarbetspartner eller leverantör är det viktigt att besökaren får en bra bild av dig och ditt företag. Vi har stor förståelse för vikten av ett representativt kontor och vi anpassar din kontorslokal utifrån dina behov. Det är också viktigt att de som jobbar på kontoret trivs i lokalerna och därför anpassar vi era kontor så att lokalerna skapar rätt arbetsförhållanden för personalen.

Idag är det många som söker efter en ljus lokal med öppna ytor när de letar efter ett kontor att hyra. En öppen planlösning ger också större möjligheter att effektivt nyttja lokalytan om förutsättningarna förändras.

Vi kan erbjuda dig en specialanpassad lösning där du får rätt typ av kontorslösning som just du är ute efter.

När du är i behov av kontorsytor som är anpassade efter era behov, som är väl underhållna och representativa är du välkommen att kontakta oss redan idag.

 

Att tänka på vid hyra av kontor

När du ska hyra en kontorslokal är det flera saker du bör fundera kring så att du väljer rätt typ av lokal.

Något som är viktigt att tänka på är att storleken är anpassad efter hur många som ska jobba på kontoret. Det man bör tänka på är att inte skaffa en för liten lokal sett till arbetsstyrkan. Om man har för litet utrymme för personal skapar det stress och sämre effektivitet.

Om flera personer samsas på en för liten yta blir kan man bli störd av att andra pratar i telefon och andra ljud från sina kollegor. Det är inte bara ytan där personen arbetar som man bör ta med i beräkningen utan man bör även tänka på övriga utrymmen som krävs. Exempel på detta kan vara lunchrum, mötesrum toaletter med mera.

En öppen planlösning, vilket är vanligt idag gällande kontor, ger en mer flexibel kontorslokal där man lättare kan effektivisera utrymmet än vid en mer klassisk lösning där alla har varsitt kontorsrum.

 

Lagerlokal i Göteborg

När du behöver hyra en lagerlokal i eller omkring Göteborg har vi många olika typer av lager och lagerytor att erbjuda dig. Vi har lager i olika storlekar och utformning, alltifrån ett enkelt förrådsutrymme upp till stora lagerlokaler med både lastport och lastkaj.

Har du behov av en lagerlokal i Göteborg, Hisingen, Gamlestaden, Mölndal eller liknande är du välkommen att ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta rätt lokal. Vi har många lediga lokaler i Göteborg som du kan välja mellan.

Oavsett vilken typ av verksamhet du bedriver, om du säljer till företag eller privatpersoner, är en underleverantör till dina kunder eller driver e-handel är det viktigt att ditt lager är optimerat för ditt logistikbehov. Någon sa en gång att skillnaden mellan ett framgångsrikt företag och ett mindre framgångsrikt företag består av tre saker: logistik, logistik och logistik.

Vi skriver under på detta och har lång erfarenhet av att hyra ut rätt lagerlokal med rätt förutsättningar till våra kunder.

När du är i behov av ett lager som är rätt för dig och dina förutsättningar kan vi hjälpa dig hitta rätt lösning.

 

Butikslokal i Göteborg

När du letar efter lediga butikslokaler i Göteborg är du välkommen att kontakta oss. Vi har butikslokaler i Göteborg med omnejd och hjälper dig hitta rätt lokal utifrån dina önskemål.

När man ska hyra en butikslokal är just läget väldigt viktigt. Man vill ofta vara nära sina kunder och sin målgrupp. Om du vänder dig till privatpersoner kan det vara viktigt att tänka på vad som finns i området:

  • Bor eller arbetar dina kunder i området du tänker etablera din butik i?
  • Finns det några konkurrenter i samma område?
  • Finns det andra butiker som i sin tur drar kunder till området?

Om du istället främst vänder dig till andra företag och ska etablera din butik i ett industri- eller handelsområde kanske det är viktigt att det finns gott om parkeringsplatser? Generellt sett kan man säga att ju längre bort från centrum din butik befinner sig desto större behov har du av parkeringsplatser.

Andra frågor du bör fundera kring är:

  • Storleken på butikslokalen samt övriga utrymmen i lokalen. Finns det lunchrum, ombytesrum, toalett för kunder och personal med mera?
  • Behöver du ha stora skyltfönster i butiken?

När du är ute efter att hyra butikslokal tveka inte att kontakta oss redan idag.

 

Att tänka på vid hyra av lokal i Göteborg

Vad är egentligen viktigt att tänka på när man letar efter lediga lokaler att hyra?

Oavsett om det gäller en butikslokal, kontor eller lager finns det vissa saker man bör fundera igenom innan man bestämmer sig för en lokal.

Ett viktigt första steg är att analysera just ditt företags behov. Frågor man bör ställa sig kan exempelvis vara:

 

Behöver vi finnas nära våra kunder eller leverantörer?

Om det är en butikslokal du vill hyra kan det vara viktigt att din lokal är nära dina kunder. Är det en lagerlokal du behöver kanske det är viktigt att lokalen finns nära din/dina leverantörer.

 

Behöver vi parkeringsplatser för våra anställda eller våra kunder?

Ju längre bort man är från sina kunder desto viktigare är det att det finns parkeringsplatser när de besöker ditt företag och samma sak gäller för de anställda på företaget.

 

Är kollektivtrafiken bra på platsen med bra förbindelser?

Idag är det många som använder kollektivtrafiken för att ta sig till och från jobbet. Om ditt företag finns långt ifrån där de anställda bor kan möjligheten att på ett smidigt sätt ta sig till och från jobbet vara en viktig detalj att tänka på.

 

Finns det fördelar med ett visst område jämfört med ett annat område?

Finns det konkurrens- eller statusfördelar med att ha din lokal i ett visst område? Att vara nära sina kunder om man har en butik är ofta en konkurrensfördel. Vissa typer av butiker eller kontor passar bättre in i ett område än ett annat och där kan själva platsen man har sin butik/kontor på spela roll utifrån ett statusperspektiv.

 

Storleken på lokalen.

En annan viktig fråga när man ska hyra en lokal är hur stor lokalen behöver vara.

Här är det viktigt att inte bara tänka exempelvis lageryta för ett lager eller yta per arbetsplats för ett kontor. Det är också viktigt att tänka på alla övriga ytor som behövs såsom lunchrum, toaletter, förråd, mötesrum med mera.

 

Vi svarar på dina frågor och hjälper dig ta rätt beslut när du letar efter lediga lokaler i Göteborg Det är mycket att fundera kring när man letar lediga lokaler och när du har frågor eller funderingar kring vilken typ av lokal ditt företag behöver är du alltid välkommen att kontakta oss på Bygg-Göta.

Kort om Bygg-Göta

Vi har i över 60 år arbetat med fastighetsförvaltning och vårt fokus ligger på att erbjuda ändamålsenliga lokaler som uppfyller våra kunders behov. Vårt primära verksamhetsområde är Göteborg med tillhörande kranskommuner. Vi förvaltar cirka 100 egna fastigheter där våra kunder är privatpersoner och företag och den totala ytan är idag ungefär 450 000 m2.

Vår företagsgrupp består av bland annat Bygg Göta Göteborg AB, Bygg-G Förvaltnings AB, Byggnads AB Westnia, Byggnads AB Nygården och AB Bygg-Cylindern.

Vi värnar om våra byggnaders särart och eventuella förändringar sker varsamt med fokus på den grundläggande arkitekturen för fastigheten.

Vi värnar om miljön och försöker i alla led minska vår miljöpåverkan. Vi arbetar ständigt med att minska våra utsläpp av växthusgaser och effektivisera energianvändningen i vårt fastighetsbestånd samt att effektivisera avfallshanteringen genom att införa källsortering.

 

Om Göteborg

Staden grundades av Gustav II Adolf den 4 juni 1621. Då marken där staden skulle ligga (vid Göta Älvs mynning) bestod av sankmark lät man holländare påbörja bygget av staden då de var vana vid att bygga på sankmark.

Stadens första invånare blev föga förvånande en holländare vid namn Johan wan Lingen. 11 år senare (1632) hade staden cirka 2 000 invånare.

År 1731 tar Göteborg ett stort steg till att bli en viktig hamnstad för Sverige då Ostindiska Kompaniet grundas av Colin Campbell tillsammans med Niklas Sahlgren. Bolagets verksamhet bestod av import av kryddor, porslin, te och siden från Kina.

Chalmers Tekniska Högskola grundas år 1829 under namnet Chalmerska Slöjde Skolan. Chalmers Tekniska Högskola bedriver idag forskning inom teknik, arkitektur, sjöfart och naturkunskap.

Chalmers fick sin första nobelpristagare 1912 då Gustaf Dalén fick nobelpriset i fysik för sitt arbete med agafyren.

Göteborg har många platser värda ett besök, bland annat Göteborgs Operan som invigdes 1994. En annan plats som är värt ett besök är Liseberg som invigdes 1923 och är sedan länge ett av Sveriges mest populära besöksmål.

Göteborg har idag (år 2018) 571 868 invånare och är Sveriges näst största tätort.

Göteborgsregionen (Hallands och Västra Götalands län) har stark ekonomi ur ett europeiskt perspektiv. Bruttoregionprodukten per invåndare är 21% högre än genomsnittet för EU:s medlemsländer.

Göteborgs tillväxtstrategi innebär bland annat att staden ska ha 45 000 fler boende i stadskärnan fram till år 2013 och att det ska skapas 120 000 nya jobb fram till år 2035 enligt Business Region Göteborg.

Trenden för Göteborg, dess innevånare och företag, ser med andra ord god ut vilket är viktigt när man letar efter lediga lokaler för sin verksamhet, oavsett om det gäller kontor, lager eller butik.

Den totala omsättningen för Göteborgsregionen var 2016 cirka 1 189 miljarder kronor. Av den totala omsättningen var det handel som stod för högst omsättning på 376 miljarder kronor följt av tillverknings- och utvinningsindustrin som stod för 276 miljarder kronor.