Skeppsbron 5-6, Göteborg

Skeppsbron 5-6 eller Merkurhuset som det även kallas, är från sekelskiftet och kommer under 2018 genomgå en grundförstärkning för att kunna utvecklas och stå kvar i ytterligare hundra år. När det arbetet är klart så kommer vi att få flera trevliga lokaler i bottenvåningen mot älven klara och även en kontorslokal på första våningen på 351 kvm.

Flera av kontoren på Skeppsbron har kvar mycket av de gamla detaljerna från rederitiden, några har kakelugnar och någon med högt i tak och synliga takbalkar. Flera av lokalerna har renoverats under de senaste åren bl.a Lernberger & Stafsing, Dear Friends, Unifaun och är verkligen något utöver det vanliga!

Bakom fastigheten finns en byggrätt där Bygg-Göta tillsammans med Platzer projekterar för ytterligare en fastighet. Här kommer det blir kontor och restaurang eller butiker i bottenvåningen.