Avalon Hotell, Kungsportsplatsen

Adress: Kungstorget 9, 411 17 Göteborg
Område: Centrum
Fastighetsbeteckning: Inom Vallgraven 24:3
Fastighetstyp: Hotell
Byggår: 2007

Fastighetsbeskrivning
Avalon Hotel byggdes under sommaren 2007 i samarbete med Semrén & Månsson Arkitektkontor AB och Svenska Stadshotell AB. Målet med detta bygge var att göra platsen bättre än tidigare och uppdraget var att utifrån en liten rivningstomt med en stor brandgavel i Göteborgs absoluta centrum skapa en ny mötesplats. Uppdraget genomfördes och Göteborg fick en ny byggnad som smälter in i sin omgivning och ger oss illusionen av att alltid ha funnits på samma plats. Med sina offentliga rum på gatuplanet har Avalon Hotel blivit en naturlig mötesplats som lockar boende på hotellet och Göteborgare.

För mer information och bokning: www.avalonhotel.se

avalon
Män som badar i takpoolen på Avalon hotell

Förvaltare:
Martin Hall
Tel: 031 – 58 06 54
E-post:martin.hall@bygg-gota.se