Bygg-Götas stöd och engagemang för Ukraina

Allas våra tankar går just nu till människorna i Ukraina och deras kamp för sitt land och för sin överlevnad. Bygg-Götas stiftelse utökar sitt engagemang i Östhjälpen, där vår tidigare medarbetare Bosse Lundgren är på plats nära gränsen mellan Ukraina och Rumänien och gör ett fantastiskt arbete med att hjälpa de människor som flytt, med sängplatser och mat i kyrkan, i staden Galati. De flesta stannar ett par dagar innan de får hjälp att resa vidare mot väst. Vi har även ett samarbete med Göteborgs Stadsmission där vi friställt ett antal hotellrum på Spar Hotel för att kunna ta emot de som lyckats ta sig till Göteborg och behöver tillfälliga övernattningar.  

Förutom vårt lokala engagemang med våra samarbetspartners stöttar vi även UNHCR och Unicef där Akelius Foundation dubblar insättningar under mars. Alla dessa organisationer gör ett enastående arbete och behöver allt stöd de kan få! Vi försöker hjälpa till med det vi kan.