Pagoden

Pagoden ritades av den Svenska arktiekten Cyrilus Johansson och byggdes under 1920-talet som lager för tobaksmonopolet. Huset är ett landmärke i Göteborg med sitt något österlands inspirerade utseende.

Bygg Göta har i samarbete med Semrén & Månsson renoverat byggnaden och gett den ett nytt liv. Den tidigare mörka inre kärnan är nu designad till ett stort ljust och vackert atrium med flera våningsplan.

Byggnadens historiska rötter har bevarats när man har byggt nya ljusa och moderna kontor, genom det stora vackra atriumet. Delar av fasaden har öppnats upp på ett smakfullt sätt för att föra in ljus över de tidigare mörka utrymmena.

Pagoden som består av två källarvåningar, parkeringsplatser och sju våningar ovanför marken har fört in nytt liv till platsen och kommer att vara en viktig del av den framtida stadsplanen för hela området.