Torsgatan 1-5, Göteborg

Adress: Torsgatan 1-5, 411 04 Göteborg
Område: Gullbergsvass
Fastighetsbeteckning: Gullbergsvass 6:24
Fastighetstyp: Kontor
Byggår: 1929

Fastighetsbeskrivning
År 2000 förvärvade Bygg-Göta fastigheten Gullbergsvass 6:24 av Swedish Match och blev därmed ägare till hela kvarteret Bronsen i Gullbergsvass. Tanken med hela kvarteret är att steg för steg förädla byggnaderna, och byggnaderna som kallas Kvarnen och Gamla Fabriken med adress Torsgatan 1-5 var först ut. Dessa är nu ombyggda och klara och inrymmer både kontor och lager. Näst på tur i ombyggnadsprocessen var den välkända tegelbyggnaden Pagoden som även denna står klar och inrymmer flera stora företag och en populär lunchrestaurang med konferensmöjligheter. Sista etappen för kvarterets förädling gäller husen längs Kämpegatan 4-16 där projekteringen är i full gång.

Omgivning och kommunikationer
Torsgatan 1-5 har ett strategiskt läge vid Göta älv och Göteborgs absoluta centrum. Centralstationen samt buss- och spårvagnshållsplats ligger inom promenadavstånd och de stora in- och utfartslederna ligger lätt tillgängliga. I omedelbar närhet till fastigheten finns även Nordstans köpcentrum och ett stort utbud av restauranger, butiker, bank, post och annan kommersiell service.


Förvaltare
Alexander Pehrsson
Tel: 031-58 06 49
E-post: alexander.pehrsson@bygg-gota.se

Uthyrare
Linda Neidert
Tel: 031-58 06 51
E-post: linda.neidert@bygg-gota.se