Grafiska vägen 2A, Göteborg

I kvarteret Tändstickan, där just en tändsticksfabrik låg fram till 1930-talet, närmare bestämt på Grafiska vägen 2A tornar det karaktäristiska AFRY-huset upp sig. Med 14 900 m² fördelat på 16 våningar har huset blivit ett känt landmärke som visar besökare, som kommer söderifrån, vägen till Göteborg. Det 64 meter höga huset byggdes av Skanska och invigdes 2014.

Fastigheten är ritad av Arkitektbyrån Design som inspirerades av, det i Göteborg högst närvarande fenomenet, väder. Den blåvita dubbelglasade fasaden har därför ett screentryck föreställande vattenmolekyler och fastigheten har dessutom högsta miljöklassning, Leed Platinum. Jobba i dessa härliga kontor i Göteborg.

AFRY, tidigare ÅF, är största hyresgäst och i bottenvåningen hittar man en lunchrestaurang som serverar god mat i en trevlig miljö.

Adress: Grafiska vägen 2A, 412 63 Göteborg
Område: Kallebäck
Fastighetsbeteckning: Kallebäck 2:6
Fastighetstyp: Kontor
Byggår: 2014
Area: 14 900  m²

Förvaltare
Alexander Pehrsson
Tel: 031-58 06 49
E-post: alexander.pehrsson@bygg-gota.se

Uthyrare
Linda Neidert
Tel: 031-58 06 51
E-post: linda.neidert@bygg-gota.se